-
/
-
-
Ширина
Профил
Дијаметар

НАД 20 ГОДИНИ ИСКУСТВО

Со повеќе од 20 години искуство на домашниот пазар, остваривме одлична соработка со најголемите компании во производството и трговијата со сите видови гуми во однос на брендовите и димензиите.

Секогаш фокусирајќи се на корисникот на возилото и услугата кон него, ние сме во можност да ги понудиме секогаш најдобрите брендови и цени на пазарот, но во исто време со најдобра можна услуга за демонтирање, монтирање, балансирање и центрирање на возилото.

Нашата цел е вашиот избор да се направи преку максимална транспарентност од наша страна со тоа што ќе ги ставиме на располагање цените, брендовите и дизајнот со соодветните фотографии за кои можете да се консултирате во секое време преку оваа страница.

Главните активности на компанијата се:

  • Увоз
  • Дистрибуција
  • Продажба на големо и мало на гуми, фелни и опрема за вулканизери.

НАШИТЕ УСЛУГИ

МОНТИРАЊЕ

Гумите се вклопуваат исклучиво од квалификуван професионалец за сервисирање гуми.
Интервенциите во гумите се изведуваат со соодветна обука, соодветни алатки и опрема. Ако се обидете да ги монтирате гумите со неправилни, оштетени или без алатки и / или без соодветни процедури, гумите може да експлодираат, што може да доведе до сериозни телесни повреди или смрт.

БАЛАНСИРАЊЕ

Балансирање на гумите е процес на изедначување на тежината на гумата во комбинација на гумата и тркалото со цел да се врти нормално со голема брзина. Балансирањето вклучува поставување на гумите на балансер, кој го фокусира управувачот и го ротира за да одреди каде треба да оди тежината.

ЦЕНТРИРАЊЕ

Центрирањето на гумата или воланот им помага на вашите гуми да работат подобро и траат подолго.
Ги корегира грешките во системот што ги поврзува гумите и тркалата со воланот на автомобилот.
Ова е овозможено од 4-те сензори поставени на секоја гума на автомобилот, кои ги читаат грешките во системот за поврзување.
Како да дознаете дали вашиот автомобил треба да се центрира?
Ако забележите некој од следниве знаци, вашиот автомобил треба да се центрира.

  1. Неправилна потрошеност на внатрешниот или надворешниот дел од гумата.
  2. Автомобилот повлекува лево или десно.
  3. Воланот не останува во центар кога патувате во права патека.

ФЕЛНИ

Во автомобилската индустрија, алуминиумските дискови се тркала направени од алуминиум или магнезиумска легура. Алокациите се мешавини на еден метал и на други елементи. Тие обично обезбедуваат поголема јачина на чистите метали, кои обично се многу помеки и еластични.